Filtry

(ne)Prosecco: Perlivé víno od výrobců prosecca z regionu Veneto...

10 produktů

Zobrazuji 1 - 10 z 10 produktů
Zobrazit
suché
Rosagemma Spumante Rose Brut Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.czRosagemma Spumante Rose Brut Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.cz
Profondo Frizzante Sur Lie Vini Tonon Vínoodbodláků.czProfondo Frizzante Sur Lie Vini Tonon Vínoodbodláků.cz
Vini Tonon Profondo Frizzante Sur Lie
Od 179 Kč
Ihned odesíláme
Zvolit možnosti
suché
Pinot Chardonnay Brut Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.czPinot Chardonnay Brut Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.cz
Tenuta San Giorgio Pinot Chardonnay Brut
208 Kč
Ihned odesíláme
Manzoni Moscato Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.czManzoni Moscato Tenuta San Giorgio Vínoodbodláků.cz
Tenuta San Giorgio Manzoni Moscato
219 Kč
Ihned odesíláme
polosuché
Magia Fiore Spumante Extra Dry Vini Tonon Vínoodbodláků.cz
suché
Grigo Pinot Grigio DOC Millesimato Brut Villa Cornaro Vínoodbodláků.cz
Colli Trevigiani IGT Capitania Vínoodbodláků.czColli Trevigiani IGT Capitania Vínoodbodláků.cz
Capitania Colli Trevigiani IGT
Od 159 Kč
Ihned odesíláme
Zvolit možnosti
6x 0,75 l Profondo Frizzante Sur Lie Vini Tonon Vínoodbodláků.cz6x 0,75 l Profondo Frizzante Sur Lie Vini Tonon Vínoodbodláků.cz
suché
6x 0,75 l Grigo Pinot Grigio DOC Millesimato Brut Villa Cornaro Vínoodbodláků.cz

Výraz (ne)prosecco není oficiálním označením těchto lahodných vín s bublinkami – ve skutečnosti jsme si ho vymysleli sami. Proč? Jedná se o skutečně nejvýstižnější popis těchto vín. Technologie jejich výroby (ne)prosecca a prosecca se ničím neliší, a dokonce i hrozny jsou ze stejných vinic a od stejných italských výrobců. 

Ptáte se, kde je rozdíl? Ten nalezneme pouze v odrůdě hroznů, ze kterých se (ne)prosecco vyrábí. Označení prosecco totiž mohou nést pouze perlivá vína z odrůdy Glera. Naše (ne)prosecca jsou především z odrůdy Pinot Grigio. Jedno je dokonce kombinací pinotů a Chardonnay. Určitě si ho nenechte ujít, protože Chardonnay má neuvěřitelně lahodnou a zajímavou strukturu. Pinot Chardonnay je tak oproti klasickému proseccu daleko strukturovanější a chuťově výraznější. 

Rozdíl v chuti jsme objevili náhodným pokusem. Dali jsme si skleničku Pinot Chardonnay a pak skleničku prosecca. No a „obyčejné“ prosecco bylo najednou bez chuti. Nevěříte? Porovnejte (ne)prosecco s proseccem na vlastní chuťové buňky.

Nedávno prohlížené