Růžové víno neboli Rosé je oblíbené nejen pro svou barvu, ale především pro unikátní chuť červeného ovoce, citrusů, květin ale třeba i žlutého melounu. Pravé moravské Rosé můžeme poznat i podle jogurtových tónů (oficiálně se jedná o „laktátové tóny“ a co se týká těch pravých moravských, většinou se jedná o tóny jahodových jogurtů – mňam!).
Ze začátku možná růžovému vínu dávaly pro jeho barvu přednost spíše ženy. Muži se možná báli, co by si o nich pomyslel soused, kdyby je spatřil právě se sklenkou růžového. Dnes už se mu však muži nevyhýbají, protože vědí, že si soused pomyslí maximálně to, jak dobrý vkus na alkohol mají.
Zajímá vás růžové víno? Přečtěte si více. Pokud jste zvědaví, jak probíhá výroba růžového vína, přečtěte si článek.
Růžové není směs bílého a červeného
Jak růžové podávat