Nejlepší vinobraní v roce 2024

Už je to zase tady! Chvíle, kterou už od zimy nedočkavě vyhlíží milovníci vína i samotní vinaři. Čas burčáku a hlavně vinobraní! Přemýšlíte, kam letos za vínem vyrazit? Inspirujte se našimi tipy!

Znojemské historické vinobraní

Perfektní kombinace vína, historie a hudby. Ve Znojmě to párování prostě umí! Užijte si víkend plný historických scén, dobrého pití a interpretů jako jsou Monkey Business, Ewa Farna, Wohnout, David Koller a mnoho dalších v kulisách doby Jana Lucemburského. 

Historie znojemského vinobraní se píše od roku 1966 a každý rok se jedná o skutečný svátek vína.

Kdy: 13. až 15. září 2024

Za kolik: Víkendovou permanentku v předprodeji pořídíte za 750 Kč, na místě za 850 Kč.

Pálavské vinobraní

Ani Pálava nezůstává pozadu. Mikulov je prostě město vína a to dokazuje i svým tradičním vinobraním, které vás pro změnu přenese do doby krále Václava IV. 

I v Mikulově návštěvníkům zahraje Ewa Farna a David Koller, ale také David Banga s kapelou, Věra Martinová nebo DJ Chocolatic a další oblíbenci české scény.

Setkáte se s komedianty, žongléry i samotným králem s jeho královnou. Součástí programů jsou degustace vinařství  Vinofol, Pavlov, Víno Mikulov Sommelier Club, Víno Marcinčák nebo ukázka tradičního zpracování hroznů.

A to je jen ukázka bohatého programu, který na vás letos v Mikulově čeká.

Kdy: 6.až 8. září 2024

Za kolik: Víkendová vstupenka v předprodeji do 30.8. za 1000 Kč, od 1. září za 1100 a na místě za 1200 Kč. Jednodenní vstupenka za 800 Kč nebo 300 Kč pokud vinobraní navštívíte jen v neděli.

Burčákové slavnosti v Hustopečích

Dáváte na podzim přednost burčáku? Pak vás nesmí minout akce v Hustopečích, kde si burčák vychutnáte do sytosti. Opět nahlédnete do historie a poslechnete si Richarda Müllera, dobovou hudbu v podání kapely Čemeřice, Barboru Polákovou, No Name, harmonikáře.

Pokud vám hudba a burčák nestačí, zabavit se můžete třeba na historickém průvodu, rytířském klání nebo třeba v soutěži válení beček. 

Kdy: 3. až 5. října 2024

Za kolik:  Víkendová vstupenka v předprodeji do 30.8. za 400 Kč. Páteční vstupenku na místě pořídíte za 250 Kč a sobotní za 350 Kč.

Mělnické vinobraní

Samozřejmě ani Čechy s vinobraním nezůstávají pozadu. Jedním z nejlepších je tradiční vinobraní na Mělníku. Letos se odehraje už 85. ročník. 

K vínu vám na Mělníku zahraje Lunetic, Leoš Mareš, Wohnout, Argema, PSH, Marpo nebo Rytmus a mnoho dalších. 

Nechybí ani historický průvod a řemeslný jarmark, program pro děti včetně loutkového divadla nebo ohňostroj.

Kdy: 20. až 22. září 2024

Za kolik: V předprodeji koupíte třídenní vstupenku za 400 Kč, na místě za 450 Kč.

Svatováclavské slavnosti v Kutné Hoře

Kutná Hora je společně s Českým Krumlovem jedno z nejkrásnějších měst Čech. I sem můžete vyrazit na ochutnávku vína ve stínu chrámu Sv. Barbory.

Užijete si bohatý program s degustací těch nejlepších českých vín.

Kdy: 28. září 2024 od 13:00

Za kolik: Zdarma

Slavnosti burčáku a vína v Litoměřicích

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na další tradiční vinařskou oblast. V Litoměřicích vás programem provedou moderátoři Hitrádia North Music a k vínu vám zahraje Tereza Mašková, No Name nebo Marta Jandová.

Chybět nebudou ani kejklíři, komedianti, rytíři a samozřejmě královský průvod. 

Kdy: 21. září 2024 od 13.00

Za kolik: Zdarma

Vinobraní na Grébovce

Havlíčkovi sady nebo také Grébovka je v Praze místo vínu přímo zasvěcené (společně s vinicí Sv. Kláry v Troji).

Tradiční program se nese v duchu vína, burčáku a historie a to všechno přímo v srdci Prahy. 

Kdy: 21. září 2024

Za kolik: Zdarma

Vinobraní na Vinici sv. Kláry 2024 v Troji

O týden dříve můžete navštívit v Praze další vinobraní. Tentokrát v Troji, kde kromě místní produkce ochutnáte i nejlepší vína českých i moravských vinařů. 

Zahraje vám k tomu Ilona Csáková, Celeste & Charles nebo Meadow Avenue. Poslechnout si můžete také poctu Zuzaně Navarové. 

Chybět nebude ani další doprovodný program a samozřejmě příjemná atmosféra jedinečného místa plného historie. 

Kdy: 14. až 15. září 2024

Za kolik: V předprodeji 230 Kč, na místě 250 Kč.

Vinobraní je završením vinařské sezony, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník vína, ale práce na vinici nikdy nekončí.

Nedostanete se letos na žádné vinobraní? Nesmutněte. Udělejte si vlastní v pohodlí domova s tím nejlepším z naší nabídky.