Jaro Ostrožovič a tokajské víno

Naším šestým hostem je Jaro Ostrožovič. Jaro je nejúspěšnější vinař na slovenském Tokaji. Vysvětlil nám důvody proč je tokajské víno ve světě unikátní a doslova nenapodobitelné. Na co vám odpovíme?

  • Rozdíl mezi slovenským a maďarským Tokajem?
  • Jak půda ovlivňuje tokajské víno?
  • Jaké se používají odrůdy a proč?
  • Jak se tokajské víno vyrábí?
  • Co je to putňa?
  • Rozdíl mezi 4, 5 a 6 putňovým tokajem?
  • Jak tokaj zraje?
  • K čemu se tokajské víno pije?
  • Co je tokajská moderna a tokajská klasika?
  • Proč je tokajské víno drahé?

Sledujte tento díl na YouTube

Nebo poslouchejte na Spotify

Podcast najdete také na dalších platformách

Ochutnejte tokajské víno →

Podcast

Populární články

  1. Jak číst etikety italských vín

Doporučujeme

suchéTIP Luboše Bárty
Connoisseur Sauvignon Blanc - Colombard | Domaine Haut-Marin | Vínoodbodláků.cz
suchéTIP Luboše BártyTIP na dárek
Rulandské modré výběr z hroznů Rajhradské klášterní vinařství | Vínoodbodláků.cz