Už víte, čím letos zapijete příchod nového roku?
Silvestrovské oslavy už se blíží. Ať už si o nich myslíte cokoliv, lahev dobrých bublinek je dovede rozhodně zpříjemnit. 

Užijte si silvestrovské oslavy s lahodným proseccem

Silvestrovské oslavy nejsou pro každého, ale ať už se nacházíte na kterékoliv straně „silvestrovské barikády,“ jedna věc je naprosto jistá. S lahví kvalitního šumivého vína si i tento večer užijete jak na akci s přáteli, tak i doma u filmu či tradičních televizních estrád. Jenže které bubliny vybrat? Nerozhodným jsme se rozhodli pomoci ze zkušeností z minulého roku:

Společnou mají skvělou chuť i schopnost vyvolat tu správnou silvestrovskou atmosféru – ať už právě pro vás znamená cokoliv.

Rozlučte se s rokem 2021 ve velkém stylu

Prosecco a sekt jsou dvě nejoblíbenější vína nejen na konci roku. Ale co takhle všechny ty hrůzy toho letošního zapít skutečně stylově?

Přiťukněte si o půlnoci skutečným šampaňským či cavou. Nebo dáváte přednost českému pití? Pak musíme doporučit dokonalý sekt z vinařství Josefa Dufka, který byl vyroben klasickou, šampaňskou metodou. A ještě k tomu z odrůdy Pálava. Ta je v šumivé verzi opravdovou raritou.

Přečtěte si, jaký je mezi proseccem, šampáněm, cavou a sektem vlastně rozdíl

Ještě malé doporučení na závěr: Pokud na Silvestra plánujete velkolepý večírek se šampaňským, možná se vyplatí začít přípitkem už zkraje večera, abyste si užili luxusních chutí výběrových bublinek skutečně naplno.

Ať už se rozhodnete rok 2022 přivítat jakkoliv, přejeme vám, aby byl lepší než ten letošní, a hlavně plný dobrého vína v příjemné společnosti.

Na zdraví 🍾

Vinné tipy