Champagne Bouché je rodinné vinařství, které vyrábí šampaňské již čtyři generace. Současní majitelé, José a Nicolas Bouché, mají dohromady 40 let vinařských zkušeností a upřednostňují výrobu jemných, subtilních a elegantních šampaňských, která zrají 4 až 10 let v jejich sklepech. Vinařství se nachází v Pierry, v srdci regionu Champagne ve Francii, a má vlastní vinice, která se rozkládá na 30 hektarech a zahrnuje různé půdy a podnebí. Vinice jsou primárně osazeny šampaňskou klasikou, tedy Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier. Přičemž 75 % je klasifikováno jako 1st Cru nebo Grand Cru. Všechny hrozny jsou ručně sbírány a proces lisování je pomalý a šetrný, aby podařilo získat jen ten nejjemnější mošt. Ten pak následně fermentuje při nízké teplotě. Champagne je téměř vždy víno blendované. A Bouché ve svých blendech vždycky používá vysoké procento tzv. rezervních vín. Po druhé fermentaci v láhvi šampaňské zraje několik let ve sklepě a až pak je uvedeno na trh. U Champagne Bouché každá láhev zraje minimálně 4 roky.
Náš tip: Vyzkoušejte klasické šampaňské Cuvée Reservée, ročníkové Champagne Millésime nebo mistrovský blend hroznů ze sedmi nejlepších vinic – Expertise 7.