Pecorino je bílá odrůda révy vinné, která pochází ze střední Itálie, konkrétně z oblastí Marche a Abruzzo. Je známá pro svou svěžest, eleganci a intenzivní vůni, ve které typicky najdete tóny citrusů a tropického ovoce, stejně jako tóny bílé broskve a exotického ovoce. Na patře bývají vína Pecorino středně plná s příjemnou strukturou a dobře vyváženou kyselinkou.
Pecorino se obvykle sklízí ručně a před vinifikací se pečlivě třídí. Fermentace obvykle probíhá v nerezových tancích s použitím neoxidačních manipulačních technik pro zachování svěžesti a aromatického charakteru vína. Pecorino občas zraje v dubových sudech pro docílení vyšší komplexity a hloubky.
Vína z odrůdy Pecorino jsou všestranná a můžete si je vychutnat jen tak nebo v kombinaci s širokou škálou jídel včetně mořských plodů, grilovaného bílého masa a lehkých těstovin. Jsou zvláště vhodná k podávání k rybím předkrmům, tataráčku z lososa a celkově k čemukoliv co najdeme v moři.