Brrrr!
Museli jste pro svůj vinný balíček ven? Tak to vám teď určitě mrznou prsty.
Máme pro vás tip, jak se rychle zahřát. Zkuste hrneček voňavého svařáku!
Jen si to představte, už za malou chvilku se vám doma může rozvonět skořice, pomeranč a hřebíček. A jak vám bude hned útulno!
Jestli zrovna nemáte zásoby červeného nebo bílého na svaření, mrkněte k nám na
vinoodbodlaku.cz na Bag in Boxy, které se na svařák skvěle hodí a vydrží několik týdnů. S kódem SVARAK je pořídíte se slevou 10 %.
Tradiční, hřejivé, rychlé
- Nakrájejte 1 pomeranč a 1 citron na větší kousky.
- V hrnci zkaramelizujte 100g cukru s trochou vody. Pak přidejte 500 ml červeného (bílého, pokud vaříte bílý svařák) vína. Míchejte dokud se víno dokonale nespojí s karamelem.
- Přidejte 5 hřebíčků, 1 bobkový list, 1 badyán, 10 bobulí jalovce, 1 celou skořici.
- Na mírném plameni nechte prohřívat 10-15 minut s kousky pomeranče a citrónu, nevařit!
- Přidejte 1 l červeného (nebo bílého) vína. Pomalu zahřívejte po dobu 5 minut. Nevařte, aby se vám nevypařil alkohol.
- Pokud chcete, můžete z hrnce vyjmout všechno koření. Servírujte horké s plátkem citrónu a pomeranče a užívejte.
Víno v Bag in Boxech je na svařené víno ideální. Několik jsme jich pro vás vybrali...