Připravte se na letní grilování už dnes

Léto se blíží mílovými kroky a s ním i sezóna grilovaček, pikniků a dlouhých večerů strávených pod širým nebem s přáteli a rodinou. Jak si připravit skutečně nezapomenutelnou atmosféru, které „obyčejnou” grilovačku nebo večeři na balkoně promění v okouzlující zážitek? 

Vše začíná u… vína? U vína!

Dobře. Možná u jídla, ale i o vínu byste se měli před rozžhavením grilu zamyslet. Správné párování vína s jídlem udělá i s obyčejného pokrmu naprostou lahodu. Správný výběr vína z vás tak udělá hvězdu každé letní párty! My už jsme letní výběr udělali za vás. V naší Letní sadě najdete vínka pro letní grilovačky jako stvořená.

Bílé či šumivé osvěžení

Na letní grilovačku se skvěle hodí osvěžující bílé víno. Skvělou volbou je Sauvignon Blanc s jeho svěží kyselinkou a ovocnými tóny. Pokud preferujete něco trochu pikantnějšího, vyzkoušejte Riesling nebo Pinot Grigio. A nebo rovnou sáhněte po letní speciálce z vinařství Sedlák. A nezapomeňte na bublinky! Prosecco nebo cava dodají vaší párty ten správný šmrnc. 

Lehké růžové pro odpoledne s rodinou

Růžové víno je ideálním společníkem pro letní grilování. Jeho lehkost a svěžest se skvěle hodí k lehkým salátům, grilovaným rybám nebo kuřecímu masu. Vyzkoušejte naše oblíbené DOMAINE HAUT-MARIN Connoisseur Rosé Gourmand, které vás oslní svou jemnou chutí a nádhernou barvou.

Červené víno pro magické večery

Když se večer ochladí, je čas na červené víno. Sáhněte po lehčím červeném jako je Pinot Noir nebo Merlot, které se skvěle hodí k šťavnatým steakům a grilované zelenině. A samozřejmostí je Primitivo ze slunné Itálie, které svou plnou ovocnou chutí a vůní přivané italské sluníčko.

Jak a s čím víno při grilovačce párovat?

K letní grilovačce nepatří jenom dobré víno, ale i skvělé jídlo. Připravte si pestrý výběr pokrmů, které uspokojí chuťové buňky i těch nejvybíravějších hostů. Protože nejen láska, ale i přátelství prochází žaludkem.

Marinády a omáčky

Marinády a omáčky jsou základem každé grilovačky. Připravte si několik různých variant, které dodají vašemu masu tu správnou chuť. Zkuste klasickou domácí BBQ omáčku na kterou budete potřebovat jen pár hlavních ingrediencí jako olej, česnek a rajčatové pyré. Více informací o receptu naleznete zde (pokud chcete zdravější verzi, můžete část cukru nahradit medem nebo datlemi), medovo-hořčičnou marinádu nebo svěží citronovo-bylinkovou směs.  Vaši hosté domácí omáčky zaručeně ocení. 

Bojíte se domácí majonézy? Zkuste ji udělat z vajíček na tvrdo! Je to snadné a nemusíte mít obavy ze salmonely.

Nezapomeňte ani na vegetariány

Dietáře a milovníky lehkých pokrmů. Grilovaná zelenina jako cuketa, papriky, lilek nebo kukuřice jsou skvělou volbou. A co takhle zkusit grilované ovoce? Ananas, broskve nebo meloun na grilu získají úplně nový rozměr.

Dokonalé maso

Ať už preferujete hovězí steaky, kuřecí špízy nebo ryby, kvalitní maso je základem úspěchu. Nezapomeňte ho správně marinovat a g pro perfektní šťavnatost grilujte na středním žáru.. A pokud chcete překvapit, připravte si domácí burgery nebo grilované žebírka.

Vykouzlete jedinečnou atmosféru na dvorku i na balkoně

Kouzlo letní grilovačky spočívá nejen v jídle a pití, ale především v její unikátní atmosféře atmosféře. Připravte si krásnou výzdobu, která vaši zahradu (zahrádku i balkon) promění v útulný letní ráj.

Nezapomeňte na atmosférická světýlka a svíčky a nezapomeňte se postarat ani o dostatek pohodlných míst na sezení. 

Pokud se večer ochladí, měli byste mít při ruce i dostatek polštářů a dek, do kterých se mohou hosté zachumlat. 

Takže teď už jen zbývá rozžhavit gril, nachystat víno a pozvat přátele. Užijte si letní sezónu grilovaček naplno a vytvořte nezapomenutelné vzpomínky s těmi, které máte rádi. Na zdraví a dobrou chuť!