Dva lidi na večeři u skleničky vína
Párování vína s jídlem je běžné a všichni, kdo tento lahodný nápoj pijí, se o doplnění chutí alespoň občas a okrajově zabývají. Ale přemýšleli jste někdy o dokonalém párování vína s filmem? My ano a  proto vám přinášíme pár tipů na „Valentýnské párování,” abyste si den zamilovaných (ať už ho slavíte 14. února, 1. května nebo třeba každý den) užili jak se sluší a patří.

Pretty Woman a Malbec či šampaňské 

Klasika všech klasických romantických filmů. Pretty Woman s Richardem Gerem a Julií Roberts v hlavních rolích rozhodně nepotřebuje představovat. S čím si užijete romantický večer ve společnosti dvou nejoblíbenějších herců romantických komedií nejlépe? S pravým šampaňským vedle určitě nesáhnete, ale film se skvěle doplňuje také s Malbecem. Jeho plná chuť s výraznou tříslovinou a náznakem sladkosti i kyselosti k Pretty Woman ladí jako nic jiného.

Snídaně u Tiffanyho a růžové Prosecco

Když jsme u klasicky, nesmíme opomenout ani Snídani u Tiffanyho s Audrey Hepburn v hlavní roli. Tuto nesmrtelnou romantiku (založenou na trochu méně romantické knize stejného názvu) si nejlépe vychutnáte se růžovým Proseccem. K Snídani u Tiffanyho doporučujeme spíše suché, které ladí s ponurejšími okamžiky tohoto filmu. Například Prosecco Rosé DOC Brut, se kterým si romantický večer vychutnáte skutečně v té nejlepší společnosti. 

Zámek v oblacích se dokonale hodí k vínům od Zlomek & Vávra

Máte rádi romantiku, barvy a neotřelé příběhy? Pak si určitě musíte pustit něco z dílny legendárního japonského scénáristy a režiséra Hajao Mijazakiho. Ideální valentýnskou volbou je hravý a milý Zámek v oblacích, který se skvěle hodí k hravým naturálním vínům Petra Marady.

La La Land a Prosecco? Jasná kombinace

Co by to bylo za seznam romantických filmů, kdyby na něm chyběl oscarový La La Land? Tento hořkosladký muzikál si prostě musíte vychutnat s kvalitním Proseccem vaší volby. Nevíte, po kterém přesně sáhnout? My můžeme rozhodně doporučit polosuché a opravdu skvělé Prosecco Treviso DOC Frizzante z Il Colle.

Princeznu nevěstu si užijete s Merlotem

Máte rádi pohádky? Princezna nevěsta u nás není tak známá jako v zahraničí, rozhodně patří k těm nejkrásnějším, nejvtipnějším a nejúžasnějším romantickým komediím, které si můžete na oslavu své lásky pustit. A co lepšího může být než červené víno s plným tělem, jako je například Merlot Barrique z Vitisu

Láska nebeská a Pinot Noir

Láska nebeská je dnes možná trochu kontroverzní, přesto patří k srdcovkám mnohých z nás. Někdo si ji pouští před Vánoci, jiní ji dávají přednost na Valentýna. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, pokud si tento rozmanitý film plánujete vychutnat s vínem, určitě sáhněte po Pinot Noir, ve kterém se, stejně jako v Lásce nebeské, kloubí mnoho rozmanitých chutí. A příběhů.

Titanic oceníte se suchou červenou klasikou

Vynechat v seznamu romantických filmů Titanic? Tak to by teda rozhodně nešlo! Pokud se k této klasice letos plánujete vrátit, otevřete si k němu červené suché víno, například červené Cotes de Gascogne z Jihozápadní Francie.

Držíte Suchej únor? Sáhněte po nealku!

Nenechte se nealkoholickým měsícem odradit od lahodné chutě vína. Valentýna si můžete užít i s nealkoholickým vínem Revine, které vás dokonale uspokojí a romantiku si i bez chuti alkoholu vychutnáte skutečně naplno.
Vinné tipy