Tradiční, hřejivé, rychlé
- Nakrájejte 1 pomeranč a 1 citron na větší kousky.
- V hrnci zkaramelizujte 100g cukru. Pak přidejte 500 ml červeného (bílého, pokud vaříte bílý svařák) vinného moštu. Míchejte dokud se mošt dokonale nespojí s karamelem.
- Přidejte 5 hřebíčků, 1 bobkový list, 1 badyán, 10 bobulí jalovce, 1 celou skořici.
- Na mírném plameni nechte vařit 10-15 minut.
- Přidejte 1 l červeného (nebo bílého) vína. Pomalu zahřívejte po dobu 5 minut. Nevařte, aby se vám nevypařil alkohol.
- Pokud chcete, můžete z hrnce vyjmout všechno koření. Servírujte horké a užívejte.
Víno v Bag in Boxech je na svařené víno ideální. Několik jsme jich pro vás vybrali...