Burgundsko je známé produkcí některých světově nejžádanějších a nejdražších vín vyrobených z odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Region je rozdělen do několika menších podoblastí, z nichž každá má své vlastní jedinečné terroir a vinařské tradice. Mezi nejznámější podoblasti patří Côte d'Or, které je domovem městeček Gevrey-Chambertin, Chablis a Meursault, a Mâconnais.
Burgundská vína jsou známá svou komplexností, elegancí a jemností. Pinot Noir se používá k výrobě červených vín, zatímco Chardonnay se používá k výrobě bílých vín. Na etiketách burgundských vín většinou nenajdete název odrůdy. Ale pouze městečko (nebo-li apelaci), ze které víno pochází. Je to ale jednoduché. Bílé je vždy Chardonnay a červené zase Pinot Noir.
Terroir regionu, který zahrnuje faktory jako typ půdy a klima, hraje zásadní roli v charakteru a kvalitě vín. Burgundská vína často zrají v dubových sudech, které vínu dodávají chuť a vůni vanilky, chlebové kůrky a koření. Nejvyhledávanější burgundská vína jsou vína z Côte d'Or, která jsou známá pro svou bohatou, plnou chuť a dlouhý potenciál zrání.